خواصی از مصرف هویج که فکرش را نمی کنید_دانستنی
نوشته و ویرایش شده توسط مجله ی دانستنی
به نقل از بهداشت نیوز، هویج یک سبزی ریشهای است که زیاد تر ادعا میبشود غذایی سالم و کامل است. این چنین هویج یک غذای مناسب برای افت وزن است که با افت سطح کلسترول و بهبود سلامت چشم مرتبط است. علاوه بر این، آنتی اکسیدانهای کاروتن آنها با افت خطر ابتلا به سرطان مرتبط است.
هویج در رنگهای مختلفی از جمله زرد، سفید، نارنجی، قرمز و بنفش یافت میبشود. هویج نارنجی رنگ روشن خود را از بتا کاروتن، آنتی اکسیدانی که بدن شما به ویتامین A تبدیل میکند، میگیرد. این مقاله هر آنچه را که باید در رابطه هویج بدانید به شما میگوید.
قیمت غذایی هویج
محتوای آب هویج از ۸۶ تا ۹۵ درصد متغیر است و قسمت خوراکی آن از نزدیک به ۱۰ درصد کربوهیدرات راه اندازی شده است. هویج حاوی چربی و پروتئین زیاد مقداری است. حقایق تغذیه ای برای دو هویج خام کوچک تا متوسط (به وزن ۱۰۰ گرم) عبارت هستند از:
کالری و مواد مغذی مقدار
کالری ۴۱
آب ۸۸%
پروتئین ۰.۹ گرم
کربوهیدرات ۹.۶ گرم
قند ۴.۷ گرم
فیبر ۲.۸ گرم
چربی ۰.۲ گرم
هویج عمدتاً از آب و کربوهیدرات راه اندازی شده و از نظر شاخص گلیسمی (GI) رتبه پایینی دارد. شاخص گلیسمی معیاریست برای این که شدت افزایش قند خون سپس از مصرف غذا را مشخص می کند. خوردن غذاهای کم گلیسمی با مزایا سلامتی بسیاری مرتبط است و به اختصاصی برای افراد مبتلا به دیابت سودمند است.
بخشی از خواص هویج به علت فیبر بالای آن است.
دیگر ترکیبات گیاهی حاضر در هویج
هویج دارای ترکیبات گیاهی تعداد بسیاری از جمله کاروتنوئیدها است. اینها موادی با فعالیت آنتی اکسیدانی قوی می باشند که با بهبود کارکرد سیستم ایمنی و افت خطر ابتلا به تعداد بسیاری از بیماریها، از جمله بیماری قلبی، بیماریهای دژنراتیو گوناگون و انواع خاصی از سرطان مرتبط می باشند.
بتا کاروتن حاضر در هویج، میتواند در بدن شما به ویتامین A تبدیل بشود. خوردن چربی با هویج میتواند به جذب زیاد تر بتاکاروتن پشتیبانی کند. هویج نارنجی دارای بتاکاروتن زیاد بالایی است. اگر هویج پخته شده باشد، جذب بهتری دارد.
آلفا کاروتن یک آنتی اکسیدان است که همانند بتا کاروتن تا حدودی در بدن شما به ویتامین A تبدیل میبشود.
لوتئین نیز یکی از رایجترین آنتی اکسیدانها است که عمدتاً در هویج زرد و نارنجی یافت میبشود و برای سلامت چشم مهم است.
لیکوپن نیز یک آنتی اکسیدان قرمز روشن است که در تعداد بسیاری از میوهها و سبزیجات قرمز رنگ، از جمله هویج قرمز و بنفش یافت میبشود و امکان پذیر خطر ابتلا به سرطان و بیماری قلبی را افت دهد.
آنتوسیانینها آنتی اکسیدانهای قوی می باشند که در هویج تیره رنگ یافت خواهد شد.
خواص هویج برای سلامتی
انواع هویج دارای مزایا زیر برای سلامتی می باشند:
افت خطر ابتلا به سرطان
رژیمهای غذایی غنی از کاروتنوئیدها امکان پذیر به محافظت در برابر چندین نوع سرطان پشتیبانی کند. این شامل سرطان پروستات، روده بزرگ و معده است. زنانی که سطوح کاروتنوئیدها در گردش خون آنها بالاست نیز کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه می باشند.
خواص هویج برای افت وزن
به گفتن یک غذای کم کالری، هویج میتواند سیری را افزایش و کالری دریافتی را در قولهای بعدی افت دهد. به همین علت، میتواند مکمل مفیدی برای رژیم افت وزن موثر باشند.
افت کلسترول خون
کلسترول خون بالا یک عامل خطر شناخته شده برای بیماری قلبی است و یکی از خواص هویج افت سطح کلسترول است. از این سبزی میتوانید برای افت کلسترول خونتان منفعت ببرید.
خواص هویج برای سلامت چشم
افرادی که سطح ویتامین A پایینی دارند زیاد تر گمان دارد شب کوری را توانایی کنند، وضعیتی که امکان پذیر با خوردن هویج یا دیگر غذاهای غنی از ویتامین A یا کاروتنوئیدها افت یابد. کاروتنوئیدها این چنین امکان پذیر خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولا مرتبط با سن را افت دهند.
خواص هویج برای سلامت چشم زیاد سودمند و موثر است.
خواص هویج ارگانیک در روبه رو هویج معمولی
کشاورزی ارگانیک از راه حلهای طبیعی برای رشد محصول منفعت گیری میکند. مطالعاتی که هویجهای ارگانیک و معمولی را با هم قیاس کردند، تفاوتی در مقدار کاروتنوئیدها یا محتوای آنتی اکسیدانی و کیفیت آنها اشکار نکردند.
با این حال، هویج های معمولی دارای باقی مانده آفت کش می باشند. اثرات بلند زمان مصرف آفتکشهای درجه پایین بر سلامتی اشکار نیست، اما برخی از دانشمندان نگرانیهایی را ابراز کردهاند.
هویج کوچک
بیبی کروت یا هویج بچه یک بین وعده محبوب است. دو نوع هویج به نام هویج بچه نامیده میبشود که میتواند گمراه کننده باشد:
از یک طرف، هویجی است که قبل از آنکه کامل رشد کند، در حالی که تا این مدت کوچک است، برداشت میبشود.
از نظر دیگر، هویجهای خرد شدهای وجود دارند که تکههایی از هویجهای بزرگتر می باشند که با ماشین به اندازه دلخواه برش داده شده، سپس پوست کنده، صیقلی شده و بعضی اوقات اوقات قبل از بستهبندی با مقدار مقداری کلر شسته شدهاند.
تفاوت زیاد مقداری در مواد مغذی بین هویج معمولی و بچه هویج وجود دارد ، اما اثرات یکسانی برای سلامتی دارند.
هویج ارگانیک بهتر از هویجی است که با آفت کشها رشد کرده است.
نکاتی درمورد خواص هویج
احتمالا برایتان دلنشین باشد که خواص هویج تا این اندازه زیاد باشد:
طبع هویج گرم و تر است.
هویج بازکننده گرفتگیها و انسداد کبد است.
هویج ملین است. قبل از غذا دو عدد هویج آبپز میل بشود.
هویج مقوی معده است بهتر است همراه برنج هویج هم پخته بشود به شرط آن که برنج صافی نباشد.
تحکیمکننده نیروی جنسی و زیادکننده اسپرم است.
هویج به هضم غذا پشتیبانی میکند.
گرم مزاجان اگر هویج را با گوشت بپزند و بخورند بهتر است.
افرادی که به بیماری گوارشی مبتلا می باشند باید کمتر از هویج خام منفعت گیری کنند.
در رژیم سنگ کلیه به شما نظر میبشود که ۴ گرم تخم هویج و ۴ گرم تخم شلغم را داخل تربی که خالی کردهاند ریخته سپس سر ترب را بسته در ظرفی قرار داده، در آتش یا فر بگذارند تا پخته بشود. آن گاه آن را میل کنند این خوراکی این چنین برای از بین بردن سختی ادرار به کار میرود.
طبع هویج گرم و تر است.
افرادی که کم خون می باشند صبح ناشتا یک لیوان آب هویج با مقداری عسل میل کنند.
هویج افت دهنده انواع سرطان است مخصوصا سرطانهای ریه و لوزالمعده.
هویج خام علتکاهش کلسترول خون میبشود به شرط آن که با صبحانه هویج میل کنید.
خوردن هویج پخته جهت افت ابتلا به سرطان کولون میبشود.
برای پختن هویج بیشتر از ١۵ دقیقه زمان نگذارید، اگر بخارپز بشود زیاد بهتر است.
برای تحکیم و رشد بدن و درمان نرمی استخوان به بچهها هویج رنده شده با لیموترش بدهید.
اگر هر صبح ناشتا یک لیوان آب هویج میل کنید جهت بازشدن رنگ چهره شما میبشود.
برای درمان یرقان صبح ناشتا آب هویج بخورید.
ماسک هویج علتبازشدن رنگ چهره میبشود و پوستهای شل را سفت میکند.
خوردن هویج برای درمان یبوست و مشکلات روده سودمند است.
خوردن هویج برای افرادی که مبتلا به بیماری قند می باشند، سودمند است.
افرادی که سختی خون دارند، خوردن هویج را فراموش نکنند.
هویج بازکننده رگها است.
افرادی که سوخت و ساز بدن آنها خوب نیست کمتر هویج مصرف کنند چون مصرف آن برای وجود اسید اگزالیک علتتشکیل سنگ کلیه میبشود.
مصرف هویج در صبح ناشتا برای درمان نقرس، دردهای رماتیسمی و مفصلی زیاد سودمند است.
خوردن هویج با شیر و مقداری عسل برای درمان ترشحات مجاری تنفسی سودمند است.
تلاش کنید همیشه آب هویج تازه بگیرید.
افرادی که آسم دارند صبح ناشتا آب هویج با شیر میل کنند.
آب هویج را تازه میل کنید و نگذارید طویل زمان بماند.
عوارض مصرف هویج
هویج به طور کلی برای خوردن بیخطر در نظر گرفته میبشود، اما امکان پذیر در برخی افراد اثرات نامطلوبی داشته باشد. علاوه بر این، خوردن بیشتر از حد کاروتن میتواند علتبشود پوست شما مقداری زرد یا نارنجی بشود، اما این مساله بیزیان است. دیگر مشکلاتی که خوردن هویج امکان پذیر در برخی افراد تشکیل کند، شامل موارد زیر است:
آلرژی
بر پایه یک مطالعه، هویج میتواند علتواکنشهای آلرژیک مرتبط با گرده در ۲۵ درصد از افرادی بشود که حساسیت غذایی دارند. آلرژی به هویج مثالای از عکس العمل متقاطع است که در آن پروتئینهای حاضر در برخی میوهها یا سبزیجات به علت شباهتشان به پروتئینهای حاضر در انواع خاصی از گرده، علتواکنش آلرژیک خواهد شد.
این مساله میتواند علتگزگز یا خارش دهان شما بشود. در برخی افراد، امکان پذیر علتتورم گلو یا شوک آلرژیک شدید (آنافیلاکسی) بشود.
هویج با همه خواصاش امکان پذیر حاوی آفت کشها یا آلودگیهای خاک باشد.
آلودگی
هویجهایی که در خاکهای آلوده رشد میکنند یا در معرض آب آلوده قرار میگیرند امکان پذیر حاوی مقادیر بیشتری از فلزات سنگین باشند که میتواند بر ایمنی و کیفیت آنها تأثیر بگذارد.
آنچه از مقاله خواص هویج آموختیم:
خواص هویج به علت بتاکاروتن و آنتی اکسیدانهای حاضر در آن است که به سلامتی بدن در برابر بیماریهایی همانند سرطان پشتیبانی میکند. هویج یک بین وعده عالی است – ترد، پر از مواد مغذی، کم کالری و شیرین و با سلامت قلب و چشم، بهبود هضم غذا و حتی افت وزن مرتبط است. این سبزی ریشهای در رنگها، اندازهها و شکلهای مختلفی وجود دارد که همه انها مکملهای عالی برای یک رژیم غذایی سالم می باشند.
منبع:
دکتر کرمانی
healthline.com
دسته بندی مطالب